dijous, 24 de juny del 2010

RISTORANTE GIGGETO AL PORTICO D'OTTAVIA (ROMA)


La HistòriaLa història de "Giggetto el Pòrtic de l'Ottavia" s'inicia després de la primera guerra Mundial, Luigi Ceccarelli conegut com " Giggetto ", juntament amb la seva dona, té l'oportunitat de comprar una vella posada que des del 1923 prepara diferents plats entre els que destaquen les seves famoses "Carxofes a la jueva". 
Les CarxofesGiggetto és sens  dubte el representant més antic de la "Carxofa a la Jueva", de la qual trobareu en aquest lloc informació, notícies i curiositats:

Filet di bacallàS'ha de tallar el bacallà a filets de més o menys 8 o 10 cm de llarg i de dos dits de gruixada. Després es fica a bany amb aigua almenys  durant dos dies per treure l'excés de sal, encara que es pot comprar ja rentat i tallat. S'ha de posar particular atenció en fer la pasta i al fregir.Primer de tot cal preparar la pasta, barrejant la farina a poc a poc en un contenidor amb aigua tèbia, en el qual prèviament es fon el llevat de cervesa i la sal, si el preparat és molt espès s'agrega una mica d'aigua tèbia. La pasta ha de ser com una crema líquida una mica densa. Un cop acabat, cobrir el contenidor amb un drapet i deixar reposar tot almenys unes dues hores sense exposar al fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada