dilluns, 28 de juny del 2010

BODEGUES JAUME MESQUIDA (PORRERES "ILLES BALEARS")

Jaume Mesquida és un celler familiar que pertany a la DO Pla i Llevant i es troba situat a Porreres (Mallorca).
Va ser fundat el 1945 pel repadrí dels actuals gestors: Jaume Mesquida Barceló. Pocs anys després el seu fill Jaume Mesquida Barceló començà a embotellar els vins i a servir-los a domicili. Va ser un home extraordinàriament pulcre, molt preocupat per la higiène, neteja i conservació dels vins.
Durant la dècada dels setanta s’incorporà al celler la tercera generació: el pare dels actuals gestors, Jaume Mesquida Oliver, amb l'ajuda de la seva dona, Bàrbara Móra Munar, donà una nova projecció al panorama vitivinícola mallorquí. Lligat a la tradició familiar estudià enologia i viticultura a Requena.
Sembrà noves varietats de raïm i començà a aplicar noves tecnologies per a la vinificació. Fou qui inicià la renovació del món del vi a les Illes Balears. A principis dels anys 80 sorprengué el mercat amb els primers vins monovarietals, i el 1992 brindà el primer vi escumós fet a Mallorca.
El juny de 2004 els germans Bàrbara i Jaume Mesquida Móra assumiren la continuació del repte familiar incorporant d'aquesta manera la quarta generació vinatera de Porreres carregada de saba nova.
Aquests dos germans innovadors estan intentant convertir la bodega en pionera introduint a Mallorca la diodinàmica que és un manera d'entendre la viticultura basada en el respecte vers el medi ambient i totes les forces còsmiques i de la pròpia terra; sobre la biodinàmica, a altres entrades d'aquest bloc hi podreu trobar més informació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada