dimecres, 23 de juny del 2010

RESTAURANT BÉNS D'AVALL (SÓLLER-DEIÀ)

Béns d'Avall integra totes les qualitats que esperem trobar en un lloc on acudim perquè ens ofereixin bon menjar i benestar, (si és possible) al mateix temps. Situat en un lloc de la costa nord de Mallorca anomenat Alconàsser pels invasors turcs de segles passats, Béns d'Avall està situat sobre un penya-segat, dalt d'una petita cala acollidora i plàcida, però salvatge. Es troba a pocs quilòmetres de Palma, entre Deià i Sóller, i la carretera d'accés transcorre per un dels llocs més bonics i subtils de Mallorca, la costa entre Valldemossa i Deià, zona on les postes de sol d'estiu són un espectacle superb, inoblidable, màgic ...

Per a la seva cuina s'utilitzen  els productes de la nostra comarca, productes frescos i de qualitat, per aconseguir una cuina transparent, saborosa i única. La seva proposta és clara: utilitzar molt pocs ingredients forans i voler ser gastronomia, cuina amb majúscules, de sabors i olors distingibles, nets i identificables.Un cuiner ha de narrar el seu entorn, els aliments que té a l'abast i que li arriben, per proximitat geogràfica, en condicions immillorables, molt al contrari que l'oferta industrial que malauradament envaeix les nostres botigues.No sospiren pel caviar iranià, ni pel gran foie-gras d'importació, ni tampoc pels productes mediocres de gran tradició internacional, tan de moda avui en dia. Es "conforment" amb els nostres, que són una veritable meravella.Donant preferència als productes d'aquí no només s'aconsegueix una cuina autèntica, també es col.labora a assegurar el futur de tota la gent que la fa possible: pagesos, pescadors, peixaters, ramaders, venedors ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada