Béns
d'Avall integra totes les qualitats que esperem trobar en un lloc on
acudim perquè ens ofereixin bon menjar i benestar, (si és possible) al
mateix temps. Situat
en un lloc de la costa nord de Mallorca anomenat Alconàsser pels
invasors turcs de segles passats, Béns d'Avall està situat sobre un
penya-segat, dalt d'una petita cala acollidora i plàcida, però
salvatge. Es troba a pocs quilòmetres
de Palma, entre Deià i Sóller, i la carretera d'accés transcorre per un
dels llocs més bonics i subtils de Mallorca, la costa entre Valldemossa
i Deià, zona on les postes de sol d'estiu són un espectacle superb, inoblidable, màgic ...
Per a la seva cuina s'utilitzen els productes de la nostra comarca, productes frescos
i de qualitat, per aconseguir una cuina transparent, saborosa i única. La seva proposta és clara: utilitzar molt pocs ingredients forans i
voler ser gastronomia, cuina amb majúscules, de sabors i olors
distingibles, nets i identificables.Un
cuiner ha de narrar el seu entorn, els aliments que té a l'abast i que
li arriben, per proximitat geogràfica, en condicions immillorables,
molt al contrari que l'oferta industrial que malauradament envaeix les
nostres botigues.No
sospiren pel caviar iranià, ni pel gran foie-gras d'importació, ni
tampoc pels productes mediocres de gran tradició internacional, tan de
moda avui en dia. Es "conforment" amb els nostres, que són una veritable meravella.Donant
preferència als productes d'aquí no només s'aconsegueix una cuina
autèntica, també es col.labora a assegurar el futur de tota la gent que
la fa possible: pagesos, pescadors, peixaters, ramaders, venedors ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada