diumenge, 6 de febrer del 2011

VIURE AMB LA LLUNA: EXPLICACIÓ DEL CALENDARI BIODINÀMIC

Aquí dalt teniu un calendari biodinàmic que edita cada any l'editorial STEINER i basat en els estudis de la doctora MARIA THUN, en aquest trobareu molta informació sobre quan fer tasques agrícoles tenint en compte la lluna i les seves forces.
En el següent article podeu trobar informació per entendre-lo millor, aquesta informació està extreta del CALENDARI MALLORQUÍ de 2011 editat per SA PLAÇA.


UNA EXPLICACIÓ DEL CALENDARI BIODINÀMIC

La lluna en la seva òrbita al voltant de la terra passa davant les 12 regions del zodíac transmetent forces a la terra que es manifesten a través dels 4 elements -TERRA, AIGUA, AIRE I CALOR-. Aquestes forces activen els 4 òrgans de la planta -ARREL, FULLA, FLOR I FRUIT-. Això pot afavorir el desenvolupament de la planta, escollint el periode de sembra, les tasques de cultiu i de recol.lecció.
La duració de cada impuls va de dos a quatre dies. Aquest esquema bàsic pot variar per les oposicions entre planetes a certs dies que modifiquen els impulsos o els superposen, o provocar a través dels trígons una activació d'un altre element diferent. També hi ha dies en que la lluna ascendent o descendent arriba a tallar l'elíptica, donant en general efectes negatius, que es poden veure augmentats quan dos planetes es troben en els punts de tall de les seves òrbites, en els anomenats nodes. En aquests casos es produeixen eclipses i el planeta que està més a prop de la terra interromp o canvia l'efecte del que està més enfora. Són períodes molt poc indicats per sembrar i recollir.

APLICACIONS PRÀCTIQUES PER A LA VINYA AQUEST ANY 2011

Atenent a aquest calendari biodinàmic de 2011, hi ha una sèrie de coses a tenir en compte a l'hora d'establir dates per dur a terme les nostres tasques de la vinya.

1) GENER: mes adient per la poda de la vinya. Començar-la el dia de conversió de Sant Pau. Fer-la en QUART MINVANT, aquest va de dia 22 de gener a dia 31. Dies 22 i 23 s'estimula el fruit, del 24 al 26 l'arrel, 27 i 28 la flor 29 i 30 la fulla i finalment el 31 una altra vegada el fruit.
2) FEBRER: mes adient per la poda de la vinya. Aprofitar el QUART MINVANT, aquest comença el dia 21 i dura fins al dia 28. El 21 i 22 s'estimula l'arrel, el 23 i 24 la flor, 25 i 26 la fulla i finalment 27 i 28 el fruit.
Si es fa el dia de la Candelera es creu que el raïm no serà atacat pels abellerols. N'hi ha que ho fan el dia de Santa Àgueda (5 de febrer).
3) MARÇ: Empeltar vinya baix la influència de la lluna plena que va del dia 16 al 23 de març.
4) ABRIL: Empeltar vinya en QUART CREIXENT, del dia 8 al al 17.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada