diumenge, 6 de febrer del 2011

VIURE AMB LA LLUNA: AL CELLER I A LA VINYA


AL CELLER:
- Trascolar el vi en LLUNA ASCENDENT i CREIXENT per no aturar la seva activitat.
- Embotellar en LLUNA MINVANT, preferentment associada a la LLUNA ASCENDENT, i si és possible de ben prest, al matí, ja que la humitat de l'aire en aquest moment és molt favorable pel vi.
- Els dies en què la LLUNA està en sèxtil o trígon amb el SOL, el perfum es realça i pren caràcter.
- Els dies en què la LLUNA està en oposició a Venus surten els aromes dolços de flors i fruits.
- Per tenir un bon vi negre amb estructura, armoniós, de bon color, escollir els dies en què la LLUNA està en sèxtil o en oposició a Mercuri.
- Evitar trascolar i embotellar els dies de nodes lunars, els dies en què la LLUNA es troba en quadratura amb el Sol o Mart, els dies de tormenta, de molt de vent, de marees, de massa fred o floració del cep.

A LA VINYA:
- PODAR: En LLUNA DESCENDENT, associant-la si és possible a la LLUNA MINVANT. Evitar els nodes llunars, així com els dies en què la LLUNA es troba en quadratura amb Saturn.
- PODA EN VERD I ESBORRONAR: En LLUNA MINVANT, si és possible associarla amb la LLUNA DESCENDENT. La LLUNA en sèxtil o trígon amb el Sol o Mart, hauria de limitar la sortida de nous rebrots.
- VEREMES: Major rendiment en LLUNA DESCENDENT, però per millor conservació del vi, veremar en LLUNA ASCENDENT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada