dimecres, 9 de febrer del 2011

RECOMANACIONS PER TENIR EN COMPTE AMB LES PLAGUES MÉS HABITUALS DE LA VINYA

Sempre és recomenable seguir les instruccions del butlletí de sanitat vegetal, però s'han de tenir en compte les següents recomanacions:
GENER: Tractaments d'hivern amb productes a base de coure.
ABRIL: MILDIU VINYA. Segons les pluges i temperatura si es donen focus: tractaments amb productes a base de coure. CENDROSA VINYA: Tractaments a base de sofre.
MAIG: MILDIU VINYA. Segons les pluges i temperatura si es donen focus: tractaments amb productes a base de coure. CENDROSA VINYA: Tractaments a base de sofre.
JUNY: MILDIU VINYA: Tractaments a base de coure si és necessari. CENDROSA VINYA: Tractaments a base de sofre si és necessari.
AGOST: BOTRYTIS VINYA.

Per a més informació aquí teniu un enllaç on podeu veure els diferents estats fenològics de la vinya i els tractaments fitosanitaris que s'ha o s'haurien de dur a terme per prevenir o curar les malalties que es poden presentar a cada un d'ells:
http://www.augustoquiroga.com/estadosfenologicos.htm

4 comentaris:

  1. Hola

    No entenc massa de pagès. A casa tinc una parra, la qual, a l'any passat, per culpa de fongs, va tenir seriosos problemes. Perquè no em torni a passar vull fer un tractament preventiu amb coure i amb sofre, però no se (ni he trobat explicacions) de si es poden fer junts, o si cal esperar uns dies entre un tractament i l'altre.
    Em podria dir la seva opinió. Atentament, Antoni Nogués
    web personal www.ensenyament.net

    ResponElimina
  2. El tractament preventiu es fa pel mes de gemer amb coure. Llavors a partir de la brotada, pel mes d'abril, es van fent tractaments de coure i sofre combinats, aixi cobrim la parra de possibles invasions de mildiu i oidi que son aquests dos fongs que presenten tants de problemes a la parra.
    Arreveure i sort.

    ResponElimina
  3. Gràcies !!!!
    Entenc que els tractaments es fan separats. Així doncs faré (si no em dieu res) cada quinze dies un tractament. A primers de mes coure i a mitja quinzena sofre i en començar el nou mes tornem-hi.

    ResponElimina
  4. Disculpi però crec que no me vaig expressar bé, quan deia combinats volia dir aplicats junts en cas de què el sobre sigui mullable (ja que n'hi ha d'espolvoreig). Abans de la floració no és massa important l'aplicació de productes a base de coure, jo li recomano el "caldo borgalés" que és el més adient per la vinya i el menys agressiu per la planta. És molt important que durant la floració no apliqui el tractament damunt el raïm ja que pot fer que aquest no qualli.
    Arreveure.

    ResponElimina