dijous, 19 de febrer del 2015

VI MONOVARIETAL



Com ja hem comentat, en aquesta nova fase de la nostra experiència com a catadors de vins intentarem identificar les característiques de les diferents varietats de raïm, intentarem anar recercant informació sobre les varietats i sobretot les seves característiques organolèptiques.
Per això anirem catant vins d'aquestes varietats en concret, al mateix temps que anam cercant informacions diverses. A partir d'aquí ens surt un dubte, en teoria anam cercant vins monovarietals, que són vins elaborats amb una sola varietat, en aquesta cas la que estudiam. El que passa és que a la Unió Europea es permet posar el nom d'una varietat a l'etiquetat si el vi conté més d'un 85% d'aquesta varietat. Intentarem cercar vins 100% de la varietat en qüestió però tal vegada tendrem problemes degut al comentari anterior.
Consideram que aquest fet és un problema i ens decantaríem per l'opció que han adoptat algunes DO's com Rías Baixas i a França on només poden etiquetar-se vins monovarietats amb un 100% de la varietat, aquest fet pot despistar el consumidor final i trobam més lògic aquesta última opció d'un 100% i que també ens facilitaria la tasca d'intentar identificar les característiques varietals.
Molt bé! Donam iniciada la secció etiquetada com a VARIETATS...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada