dijous, 12 de febrer del 2015

PODA CULTURAL A MALLORCA: "TALL MIRA ULL"


Aquesta informació està extreta d'un document de la DO Pla i Llevant on s'hi especifíquen un recull de condicions dels vins adcrits a aquesta Denominació d'Origen, ens interessa especialment ja que volem que no queden en l'oblid les tècniques culturals relacianades amb el nostre estimat cultiu: LA VINYA.


Poda: En el cas de la DO Pla i Llevant es fa servir un sistema tradicional
antic anomenat "ull mira tall", es tracta d'una poda en la qual es talla el
sarment més allunyat del braç anomenat "sobrecoll" i es talla el
sarment inferior deixant 2 o 3 rovells tenint en compte que l'últim
ull miri el tall del sarment superior. Aquest sistema s'aplica cada
any fent que no es talli el recorregut de la saba i els polzes
pugin formant un espiral.
A la zona de la denominació d'origen Pla i Llevant, el moment de
brotada de la vinya es produeix a meitat del mes de març. durant aquesta
època encara hi ha un risc elevat de gelades, que de produir-se,
tenen un efecte devastador sobre la producció de raïm d'aquesta collita.
L'estratègia que se segueix és retardar la poda el màxim possible, sobretot
de les varietats més primerenques, d'aquestamanera s'aconsegueix retardar
 la brotada alguns dies, fins i tot una setmana, el que permet sortejar el
perill de les gelades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada