dijous, 19 de febrer del 2015

VARIETAT DE RAÏM CALLET (AUTÒCTONA DE MALLORCA)


El CALLET, o calleu, és una varietat de raïm negre, el cep és poc vigorós i molt fructífer, té tendència anyívola, originària de Felanitx i cultivada i acceptada a les dues denominacions d'origen de les Illes Balears (DO Pla i Llevant i DO Binissalem). El raïm del cep callet, és menut, i de grans ovoides, durs, grossos i atapeïts.
El callet produeix vins d'uns 11º però pot arribar a màxims de 12'5º en condicions excepcionals. Dóna vins d'escassa intensitat colorant, excepte també en casos excepcionals, vinyes molt velles, baixes produccions, terroir adequat... on arriba a produir vins excepcionals.
En qualsevol cas presenta un aroma molt peculiar i molt interessant a nivell enològic. Barrejat amb altres varietats tolera molt bé la fusta i l'envelliment.
Punts forts: Aroma molt interessant, tolera molt bé la sequera i resisteix bastant el mildiu.

Febleses: Escàs color (precisa una forta verema en verd) i acidesa mitjana baixa. En tenir el gra compacte pot presentar problemes de botritis.
VI O VINS REPRESENTATIUS: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada