El CALLET, o calleu, és una varietat de raïm negre, el cep és poc vigorós i molt fructífer, té tendència anyívola, originària de Felanitx i cultivada i acceptada a les dues denominacions d'origen de les Illes Balears (DO Pla i Llevant i DO Binissalem). El raïm del cep callet, és menut, i de grans ovoides, durs, grossos i atapeïts.
El callet produeix vins d'uns 11º però pot arribar a màxims de 12'5º en condicions excepcionals. Dóna vins d'escassa intensitat colorant, excepte també en casos excepcionals, vinyes molt velles, baixes produccions, terroir adequat... on arriba a produir vins excepcionals.
En qualsevol cas presenta un aroma molt peculiar i molt interessant a nivell enològic. Barrejat amb altres varietats tolera molt bé la fusta i l'envelliment.
Punts forts: Aroma molt interessant, tolera molt bé la sequera i resisteix bastant el mildiu.
Febleses: Escàs color (precisa una forta verema en verd) i acidesa mitjana baixa. En tenir el gra compacte pot presentar problemes de botritis.
ENLLAÇ INTERESSANT: http://varietatsraim.blogspot.com.es/2009/01/callet.html
VI O VINS REPRESENTATIUS:
- GRAN VINYA SON CAULES (MIQUEL GELABERT): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/gran-vinya-son-caules.html
- AN (ÀNIMA NEGRE): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/04/anima-negra.html
- 4 KILOS: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/gran-vinya-son-caules.html
- 4 KILOS: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/gran-vinya-son-caules.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada