dissabte, 21 de febrer del 2015

VARIETAT DE RAÏM GIRÓ ROS (AUTÒCTON DE MALLORCA)


És una varietat mitjanament vigorosa, de punta mitjana del fullatge punxeguda i angulada, amb gotims mitjans, grans poc atapeïts i molt aromàtics. Maduració primerenca-mitjana, finals d'agost, principis de setembre. Se n'obtenen uns 3,2 kg per planta, bona productivitat en relació a la vigorositat. El raïm d'aquesta varietat sol presentar riquesa en sucres (12'30 Baume) i els següents valors d'acidesa (4'75 de tartàric per litre). Pel que fa als aromes podem destacar els florals i fruitals (degut a la seva concentració de B-Damascenona) i a més de gran intensitat, apropant-se a fruites amb os i fruites blanques.
INFORMACIÓ EXTRETA DEL SEGÜENT DOCUMENT: https://drive.google.com/file/d/0B381Ou5BVF1UWVpxaFFKQ1RZa0k/view?usp=sharing
PD: També hi ha informació de la varietat gorgollassa.
INFORMACIÓ TROBADA A LA BODEGA CAN MAJORAL:
És un cep de vigor mitjà amb una producció mitjana, al voltant de 2-3 kgs/cep, de brotació primerenca i amb un període de maduració llarg. Té unes fulles grosses i molt dentades poc sensible al mildiu, oïdi i amb certa sensibilitat a botritis. Dóna uns raïms grossos, aclarits, de gra petit, solt i allargat i d’un color groc vermellenc quan és madur. Raïm que produeix un vi amb una bona acidesa al voltant de 4.5- 5.5 gr/l àcid tartàric; graduació alta, entre 13 i 14.5 %vol. Alguns anys fins i tot arriba als 15%vol. amb un bon potencial aromàtic.
VI O VINS MÉS REPRESENTATIUS: 
GIRÓ ROS DE CAN MAJORAL: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/capgiro-can-majoral.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada