divendres, 20 de febrer del 2015

VARIETAT DE RAÏM GORGOLLASSA (AUTÒCTONA DE MALLORCA)


La Gorgollassa o Gargollassa és una varietat de raïm negre mallorquina. El cultiu de la varietat de raïm "Gorgollassa, es referencia des de l'any 1875 a Mallorca, encara que va desaparèixer pràcticament després de la plaga de la fil·loxera, de finals del segle XIX. És un raïm escassament conreat i que es creia extinta, així mateix no consta haver estat reconeguda en cap DO. A més de ser una varietat autòctona de Balears, les altres característiques que han determinat l'autorització per part de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori per a l'elaboració de vins amb la denominació Vi de la Terra de Mallorca, han estat el fet que es tracta d'un raïm molt resistent a les temperatures altes i a la sequera; que és idònia per fer cupatges amb altres varietats d'alt grau alcohòlic ja que no dóna un excessiu grau alcohòlic per si mateixa, i que aporta un elevat valor organolèptic al vi, amb aromes de fruites vermelles.
PÀGINA INTERESSANT: http://varietatsraim.blogspot.com.es/
VI O VINS MÉS REPRESENTATIUS:
GORGOLLASSA DE CAN MAJORAL: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/12/can-majoral-gorgollassa.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada