El nom de l’Ull de llebre prové de la forma arrodonida del gra de raïm. En castellà s’anomena Tempranillo, degut a la seva maduració primerenca. Es tracta d’una varietat de raïm negra de pell gruixuda, gotim allargat i compacte, i gra mitjà de color negre blavós.
L’Ull de llebre és una varietat molt delicada i necessita climes frescos. Resistent a les gelades de primavera, les plagues i les malures, és, en canvi, sensible a la sequera i el vent.
El vi d’Ull de llebre és equilibrat, amb cos, d’intens color i lleugerament àcid. Té un bon envelliment en fusta. S’empra en cupatges, sent habitual amb Garnatxa, Merlot, Cabernet Sauvignon iSyrah. Se n’obtenen vins rosats i negres joves. També poden elaborar-se grans vins de criança. L'aroma primària recorda els fruits del bosc, però troben també pruna, espècies, vainilla, pa torrat. Llur color és robí intens. Vi originari de la Rioja però molt utilitzat a altres llocs del territori espanyol, encara que amb diferents noms; tinta fina a Ribera del Duero, tinta de toro a la DO Toro...
VI O VINS INTERESSANTS:
TINTA DE TORO: QUINTA DE QUIETUD: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/04/quinta-quietud.html
TEMPRANILLO: VÍA CÉNIT: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/01/via-cenit.htmlTINTA DEL PAÍS: VALDUERO: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/04/valduero-crianca-1999.html
ULL DE LLEBRE: PURGATORI (CAN MAJORAL): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/purgatori-2010-can-majoral.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada