dimarts, 24 de febrer del 2015

VARIETAT DE RAÏM ULL DE LLEBRE (TEMPRANILLO, ORIGINÀRIA DE LA RIOJA)


El nom de l’Ull de llebre prové de la forma arrodonida del gra de raïm. En castellà s’anomena Tempranillo, degut a la seva maduració primerenca. Es tracta d’una varietat de raïm negra de pell gruixuda, gotim allargat i compacte, i gra mitjà de color negre blavós. 
L’Ull de llebre és una varietat molt delicada i necessita climes frescos. Resistent a les gelades de primavera, les plagues i les malures, és, en canvi, sensible a la sequera i el vent.
El vi d’Ull de llebre és equilibrat, amb cos, d’intens color i lleugerament àcid. Té un bon envelliment en fusta. S’empra en cupatges, sent habitual amb GarnatxaMerlotCabernet Sauvignon iSyrah. Se n’obtenen vins rosats i negres joves. També poden elaborar-se grans vins de criança. L'aroma primària recorda els fruits del bosc, però troben també pruna, espècies, vainilla, pa torrat. Llur color és robí intens. Vi originari de la Rioja però molt utilitzat a altres llocs del territori espanyol, encara que amb diferents noms; tinta fina a Ribera del Duero, tinta de toro a la DO Toro...

VI O VINS INTERESSANTS:
TEMPRANILLO: VÍA CÉNIT: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/01/via-cenit.html
TINTA DEL PAÍS: VALDUERO: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/04/valduero-crianca-1999.html
ULL DE LLEBRE: PURGATORI (CAN MAJORAL): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/02/purgatori-2010-can-majoral.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada