Beguda Mallorquina obtinguda a partir de la caramel · lització del sucre i de les infusions de les plantes aromàtiques com ara la Quina, la Calisaya i la Genciana, se li afegeix un seleccionat alcohol de melasses, sent finalment sotmès a un procés d'envelliment normalment en botes de fusta .
Ha de servir-se molt fred.
TOT SEGUIT EN FAREM CINC CÈNTIMS SOBRE AQUEST APRERITIU TAN TÍPIC DE LA NOSTRA TERRA:
Des de principis dels anys noranta la Denominació Geogràfica Palo de Mallorca protegeix la qualitat d'aquesta beguda. Obtinguda
a partir de la caramel · lització del sucre i de les infusions de les
plantes aromàtiques com ara la Quina Calisaya i la Genciana, se li
afegeix un seleccionat alcohol de melasses, sent finalment sotmès a un
procés d'envelliment normalment en botes de fusta. A l'aixecar i posar-lo a contrallum veiem llavors aquest color vermell tan característic.
A l'illa de Mallorca se sol consumir com a aperitiu. La seva presentació tradicional és en un got amb gel i sifó, encara que també és costum prendre sol o amb gel. De qualsevol manera, la nostra recomanació és servir sempre molt fred. Les
noves generacions, al redescobrir-, no només s'aficionen sinó que
descobreixen la història d'una beguda mare de totes les cues.L'elaboració de licors a Mallorca data de diversos segles enrere. Ja
els antics monjos medievals utilitzaven els fruits silvestres i les
fruites que ells mateixos conreaven amb l'ajuda del magnífic clima
mediterrani de l'illa, per elaborar els seus particulars "remeis" per a
diferents mals: paludisme, tos ferina, problemes de ronyons, etc. A
poc a poc l'elaboració d'aquests beuratges van ser convertint-los en
una activitat econòmica que rics i senyors es van encarregar de fomentar
per a gaudi personal i dels visitants. Aviat,
famílies senceres (molt d'ells descendents d'aquells monjos) van
convertir aquesta feina en la seva professió: des del cultiu de les
matèries primeres fins a l'elaboració artesanal dels licors i els seus
envasos. Famílies
que han anat transmetent el seu més preuada herència de generació en
generació, a saber, els secrets d'un bé licor Palo Ripoll o d'un deliciós
licor d'ametlles, i fins i tot el famós Herbes de Mallorca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada