dijous, 5 d’abril del 2012

CACHAÇA YPIÓCA


Aiguardent de canya de sucre típica del Brasil que es pot beure sola però també és la base de la caipirinya. S'obté de la "cachaza" que és un subproducte del suc de la canya de sucre però resultant amb anterioritat a la cristalització dels sucres, per això se l'anomena aiguardent. Per contra, el Ron és una beguda alcohòlica produïda a partir de la canya de sucre però de les melasses sorgides després de la cristalització dels sucres.

COM ES FA LA CAIPIRINYA

  • Talleu la llima en vuit trossos.
  • Poseu els trossos de llima i dues o tres cullerades soperes de sucre "moreno" en el got.
  • Aixafeu amb una mà de morter per alliberar el suc de la llima.
  • Afegiu-hi gel (en glaçons, no granissat ja que el gel picat es desfà molt ràpid i aigualeix la beguda).
  • Per últim, poseu-hi cachaça al gust.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada