dilluns, 27 d’abril del 2015

VIOGNIER (ORIGINÀRIA DE LA ZONA NORD DEL ROINE)

Viognier és una varietat de raïm (Vitis vinifera) blanca. Descoberta recentment, és un cep d'origen incert i de difícil cultiu però que posseeix un enorme potencial per a l'elaboració de vins fins. D'estructura forta, té un llarg final de boca. Produeix un vi molt perfumat i afruitat, amb aromes a mango, poma, préssec, vainilla i presenta també notes florals com magnòlia i lligabosc.
Sense ser massa coneguda és una varietat que, per la seva estructura i complexitat aromàtica, té cada vegada més adeptes. A l'Argentina hi ha només prop de 100 hectàrees plantades, encara que molts viticultors ja han començat a implantar-la. Les principals regions i països productors són França, Austràlia, EE. UU. i Nova Zelanda.
A Xile el seu cultiu abasta aproximadament un total de 365 hectàrees, les quals es distribueixen entre les valls de Colchagua, Cachapoal, Casablanca i la Vall del Limarí. Malgrat el creixent augment d'hectàrees, el seu principal ús es troba a complementar-se amb la varietat Syrah. Problemes com la recent incorporació de Sud Àfrica i Austràlia, s'han limitat a les grans empreses vitivinícoles xilenes perquè realitzin projectes monovarietals.
A Espanya, i segons l'Ordre Ministerial 1819/2007, aquesta varietat francesa està autoritzada en les comunitats autònomes d'Andalusia, Balears, Castella-la Manxa i Regió de Múrcia per a elaborar vi.

http://varietatsraim.blogspot.com.es/2009/08/viognier.html

VINS REPRESENTATIUS D'AQUESTA VARIETAT:
VALLEGARCÍA VIOGNIER: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2010/04/vallegarcia-viognier.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada