diumenge, 19 d’abril del 2015
CABERNET FRANC (VARIETAT AUTÒCTONA DE BORDEAUS)
El cabernet franc és una varietat de cep negra. El raïm és mitjà, de forma allargada. El gra és esfèric, petit i de pellofa fina. La polpa és moderadament astringent.
És una varietat de maduració primerenca i que creix en climes més freds que altres varietats constituint una alternativa de cultiu de millor qualitat en condicions climàtiques més rigoroses.
El cabernet franc és originari de la regió de Bordeus, igual que el cabernet sauvignon i el merlot, formant la família anomenada cabernets. El vi de cabernet franc té menys cos, menys color i és menys àcid, però més aromàtic. S'utilitza sovint en cupatges amb el cabernet sauvignon per suavitzar l'agressivitat i el color intens, i accelerar-ne l'envelliment.
La majoria de vinyes de cabernet franc es troben a França, a les regions de Bordeus i de la vall del Loira.
http://varietatsraim.blogspot.com.es/2009/08/cabernet-franc.html
VINS DESTACATS D'AQUESTA VARIETAT:
PARDAS NEGRE FRANC: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/10/pardas-negre-franc.html
ALJIBES CABERNET FRANC: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/04/aljibes-cabernet-franc-2011.html
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada