diumenge, 30 de maig del 2010

ELABORACIÓ ARTESANAL I CASOLANA DEL PEBRE BORD FET AMB PEBRES DE TAP DE CORTÍ

Els pebres s'ha de tallar en 4 trossos per així tenir més bon assecar.
Finalment s'ha de moldre el pebre bord de forma molt fina i anar passant per un sedàs fins que ens queda amb la finura i textura adequades.
S'ha de dir que el pebre bord mallorquí sempre s'havia fet a partir de la varietat autòctona del pebre de tap de corti. Aquesta varietat s'ha recuperat amb l'ajuda d'SLOW FOOD, a aquest bloc hi podeu trobar més informació.                                                                                                      

2 comentaris:

  1. Bon dia tot lo dia. En algun lloc he llegit que les llavors del pebre es deixen a l'hora de moldre, argumentant que aporten gran part de les vitamines, i veig que segons voltros s'han de llevar. Què en teniu a dir al respecte? I lo de xapar el pebre per assecar-lo trob que topa amb l'antic costum d'enfilar els pebres i penjar-los a les façanes de les cases. Gràcies i enhorabona per la tasca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia tot lo dia. Nosaltres vam consultar un home d'edat, ja difunt, i ens va comentar que es deixava un % de llavor però no tota ja que el pebre bord quedava més blanquinós, el que comentes de les vitamines és cert però així ho vam fer.
      Antigament es penjaven sencers per deshidratar-los i els molien més endavant, era una forma de conservar-los fins a l'hora de fer el pebre bord; en el nostre cas ho vam fer damunt canyissos, són diferents formes de fer-ho, és evident que visualment penjar-los a la façana és molt més atractiu.
      Lo de xapar-los, era per llevar part de la llavor i per poder coure-los de forma més homogènia.
      Moltres gràcies per l'interès.

      Elimina