dimarts, 4 de maig del 2010

VARIETAT TRIADA: SIRÀ

SIRÀ: aquesta varietat s'està desenvolupant perfectament a la regió per a l'obtenció d'uns vins de qualitat.
L'origen d'aquesta varietat està envoltat de controvèrsies i dubtes. Una de les tesis és que prové de la ciutat persa de Shiraz, des d'on bé els fenicis o segles després els croats l'haurien portat a la Gàlia. Segons altres, ve de Siracusa, a Itàlia. Té una important implantació en el centre i sud de França, el que ha donat lloc que es consideri que pot ser originària del Roine, regió on s'elaboren vins monovarietals amb aquest raïm, en particular els de Hermitage.
Podríem definir els vins sorgits d'aquesta varietat de la següent forma:
 
Vista: a la vista els vins de varietat Syrah presenten colors molt foscos i intensos del tipus vermell gerd o violeta intens entre d'altres, tots ells es fan presents en les primeres etapes del vi a dir quan aquest és jove. Amb el pas del temps aquest vi envelleix de forma molt acceptable i excepcionalment ràpid però resistint de forma considerable l'oxidació.Aromes: es poden apreciar en ell aromes molt agradables com ara el coco, figues, fruits secs, grafit, vainilla i violeta entre d'altres.Els aromes primaris del Sirà són el cuir, la tòfona, violeta entre els més destacats.Sabor: a la boca dels vins Syrah presenten una gran quantitat de tanins que el fan molt agradable i permeten beure sense cap tipus de problemes. Els sabors a gerds, prunes, cassis, quitrà són els que més destaquen en ell. Igual que el Merlot el Syrah és un vi càlid, suau i amb gran quantitat de tanins que el fan molt agradable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada