Anyada 2025, marcada encara per la calabruixada de fa dos anys, seguim amb una baixada del productivitat, de ben segur que la sequera d'aquests darrers anys no ajuda a un equilibri de la planta per assegurar que tengui energia per dedicar al fruit.
Aquesta anyada també ha estat marcada per un atac de mildiu a la meitat del cicle vegetatiu, es va poder aturar a nivell d'afectació al raïm però sí que va afectar a la massa foliar dels ceps i a alguns brots de la rapa.
Degut a la salut del vinyòvol no es va fer ni rosat ni blanc, el raïm blanc se'l va emportar en Xavier Torres del Celler de Son Real; alguns singlons de premsal que vam deixar van anar a parar a aquest vi negre.
L'ensamblatge d'aquesta anyada és el següent (caixes de 10 kg aprox.): 1 callet, 1 fogoneu, 6 mantonegro, 5 de sirà i alguns singlons de premsal i monastrell.
 |
Sirà |
 |
Premsal |
 |
Mantonegro |
 |
Fogoneu mallorquí |
 |
Callet |
 |
Fogoneu francès
|
Capolam i desrapam el raïm, llavors ho posam tot dins un depòsit d'acer inoxidable i analitzam, obtenim les següents dades numèriques: Densitat 1092, 12'6º graus d'alcohol probable, un PH de 3'82, acidesa de 5,1 grams expressats amb tartàric. Amb aquestes dades acidificam a raó d'1'5 grams d'àcid tartàric per litre.
També s'ha de dir que sulfitam a raó de 6 grams per hectòlitre. Ens surten 120 litres de most (pasta).
Com sempre, en Toni Llaneras va venir a fer tota aquesta part analítica.
Al cap d'unes hores sembram llevats.
La idea és esperar a que arrenqui la fermentació, enfonsar el capell tres cops al dia, desitjar que tengui una bona fermentació i en acabar premsar, sulfitar i posar en depòsit. Algunes tramelsades...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada