diumenge, 7 de setembre del 2025

MAR I MUNTANYA DE SÍPIA I PILOTES AMB ESPINACS I PATATA


INGREDIENTS:

- 1 ceba.

- 2 tomàtigues de ramellet.

- Sal i pebre bo.

- Espècies vàries.

- Pebre bord de tap de cortí.

- Vi ranci.

- Aigua.

- 1 sípia.

- 12 pilotes.

- 1 manat d'espinacs.


ELABORACIÓ: 

Feim les pilotes, cada casa té la seva recepta, les enfarinam i les fregim lleugerament; llavors les reservam.

Netejam i tallam els espinacs; els deixam degotar.

Pelam les patates i les deixam en remull.

Tot comença amb un sofrit, tot i que en Ferran Adrià és una divinitat, a nivell domèstic, un sofrit és una ceba i dues tomàtigues (de ramellet) i no 100 grams de ceba i 80 grams de tomàtiga. Salpebram, quan el sofrit és melós hi afegim les espècies i el pebre bord de tap de cortí, un raig de vi ranci; quan s'evapora l'alcohol hi afegim la sípia tallada a daus, quan la sípia ha amollat els seus sucs hi afegim aigua.

Quan l'aigua aixeca el bull hi afegim les pilotes i les patates esquinçades, rectificam de sal el brou.

Quan gairebé la patata és cuita hi afegim els espinacs. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada