INGREDIENTS:
- 1 ceba.
- 2 tomàtigues de ramellet.
- Sal i pebre bo.
- Espècies vàries.
- Pebre bord de tap de cortí.
- Vi ranci.
- Aigua.
- 1 sípia.
- 12 pilotes.
- 1 manat d'espinacs.
ELABORACIÓ:
Feim les pilotes, cada casa té la seva recepta, les enfarinam i les fregim lleugerament; llavors les reservam.
Netejam i tallam els espinacs; els deixam degotar.
Pelam les patates i les deixam en remull.
Tot comença amb un sofrit, tot i que en Ferran Adrià és una divinitat, a nivell domèstic, un sofrit és una ceba i dues tomàtigues (de ramellet) i no 100 grams de ceba i 80 grams de tomàtiga. Salpebram, quan el sofrit és melós hi afegim les espècies i el pebre bord de tap de cortí, un raig de vi ranci; quan s'evapora l'alcohol hi afegim la sípia tallada a daus, quan la sípia ha amollat els seus sucs hi afegim aigua.
Quan l'aigua aixeca el bull hi afegim les pilotes i les patates esquinçades, rectificam de sal el brou.
Quan gairebé la patata és cuita hi afegim els espinacs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada