dimarts, 27 de desembre del 2022

DOMAINE COMTE ABBATUCCI FAUSTINE “VIEILLES VIGNES” ROSÉ 2019


El noble llinatge dels Abbatucci va arribar a Còrsega al segle XV on van contruir la seva casa familiar amb el celler i les vinyes al voltant. Tot i haver fet vi durant la seva història no és fins al 1920 quan Jacques Abbatucci comença la tasca de comercialitzar-los, al 1960 es posa al capdavant el seu fill Antoine, finalment el fill d'aquest, Jean-Charles, és qui porta el celler al seu màxim nivell.

De la finca crida l'atenció el seu caràcter desenfadat i desordenat, una vinya que és un anfiteatre perdut enmig de les muntanyes i cobert de matolls, tot està per descobrir. Destacar l'aposta per les varietats autòctones: niellucciu, barbarossa, carcajolo i la varietat d'aquest rosat anomenada  sciaccarellu; vinyes velles d'sciacarello sobre sòl el poderós sòl granític.

 El vi, sciacarello macerat unes 12 hores després de ser desrapat, tot seguit es premsa, llavors s'ha criat sobre les seves mares fines durant 6 mesos dins depòsit d'acer inoxidable.

Color pell de ceba amb el rivet d'or blanc, net i brillant.

En nas hi trobam pastís de maduixes silvestres i melicotó de vinya amb un rerefons de cítrics d'aranja rosa i aigua de roses; finalment aparèixen flaires d’encarabassat, meló erissó, notes vegetals de rapa, anís i fonoll.

En boca té una entrada greixosa i una textura cremosa, saborós i vibrant, bona acidesa i una deliciosa amargor, equilibrat, llarg, sedós però amb presència, voluminós i persistent, amb la temperatura apareixen les notes llépoles, tota una delícia de vi.

 

NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada