diumenge, 25 de desembre del 2022

CHATEAU LA SERRE GRAND CRU CLASSÉ 2007

La regió bordelesa de Saint-Émilion està ubicada al marge dret del riu Garona, en aquesta zona la merlot és la reina tot i que es pot ensamblar amb la cabernet franc, cabernet sauvignon, la petit verdot, la carménère i la malbec. En el cas d'aquest vi té un 80% de merlot i 20% de cabernet franc, aquesta darrera està agafant força aquests darrers anys ja que aporta frescor a la copa, exigències del canvi climàtic, el mateix que ha fet autoritzar 4 varietats negres més a la zona: touriga nacional, marselan, arinarnoa i liliorila.

El Chateau pren el seu nom de la seva posició orientada al sud i de la gran quantitat d'hores d'insolació i les bones temperatures de què gaudeix, “La Serre” es pot traduir per “hivernacle”. El Château La Serre és propietat de la família Arfeuille que la va comprar l'any 1956, la vinya té una superfície de 7 hectàrees plantades en sòls argil·localcaris amb pedres de quars dels Pirinieus, aquest terrer confereix al vi una gran finesa.

Color vermell cirera amb rivet entre porpra i teula, de capa mitjana-alta, net i brillant.

En nas és elegant i refinat, senyorial; hi destaca la fruita negra amb un toc de fruita vermella, cassís, mora d'esbarzer, nabius i cirera. Llavors apareixen un gresol d'aromes delicats de tabac, cafè, vainilla, xocolata, clau d'aroma i flaires de terra, humitat i tòfona.

En boca té una entrada poderosa però elegant, potència refinada pel pas de temps, 15 anys per transformar uns suposada rudesa en finesa, tannins polits però presents, rodó, sense cap aresta, acidesa correcte, lleugers amargs que ofereixen una frescor mentolada, no massa persistent però deliciós; s'ubica de forma uniforme per tota la boca però al final es focalitza a la punta de la llengua.


NO S'HA TROBAT L'ADREÇA WEB DEL CELLER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada