dissabte, 17 de desembre del 2022

TINTILLA NUDE 2020

 


Investigació de Bardadillo, missió: despullar la tintilla de Rota. Varietat aclamada pels seus vins dolços eterns ara es desenvolupa la seva versió tintada però moltes vegades disfressada i farcida de facècia; xanxa marranxa.

Sòls calcàris d' "albariza" de primera qualitat, del "Pago Bibalbín", es cerca la màxima expressió de la varietat, mínima intervenció i màxima atenció, fermentat en tancs d'acer inoxidable, aquesta és la proposta d'Armando Guerra i Montse Molina; la tintilla de Rota, de gairebé la desaparició a l'actual il·lusió. Curiós el cas de la tintilla, es pot dir la única varietat negre que ha sobreviscut a la regió de forma ininterrompuda. Diuen les males llengües que pot ser l'adaptació al sud de la graciano. Sospitós que estigui fora de la denominació d'origen: imperdonable.

Color vermell cirera, vi molt intens, de capa alta amb el rivet violaci.

En nas és una explossió de fruita, exhuberant, prunes fresques i confitades, flaires dolcenques, llepolies de mores d'esbarzer, cruixent, ensucrat, gelatina de raïm; franc.

Entrada en boca poderosa, rica, tornam a tenir fruita grenyal però madura, golós però no exent de frescor, agradable i vellutat, tanní present però agradable; insultantment jove.


https://www.barbadillo.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada