divendres, 6 de gener del 2023

GRATITUD SAUVIGNON BLANC 2O2O

 

Còsmic Vinyaters neix amb la forta quimera de cuidar vinyes i fer vi, aquest celler ha anat creixent amb uns valors molt clars que donen nom a alguns dels seus deliciosos vins: Confiança, Valentia, Passió, Essència, Paciència, Gratitud, Consciència, Vitalitat... amb un nexe d'unió que els vertebra: La connexió còsmica.

Com Ortro té dos caps que formen part del mateix ser, un ca de bou bicèfal que es mou entre dos paisatges molt diferents: l'Alt Empordà amb varietats autòctones de la zona i el Baix Penedès amb varietats autòctones i internacionals com és el cas d'aquest vi de sauvignon blanc. 

Vi de taula de la regió del Penedès, d'una vinya al Coll d'olivera: El Montmell, 2004, de sòl argilo calcari a una alçada de 520 metres, exposició sud-sud-oest, viticultura ecològica atrapada dins 2820 botelles. Verema manual, desrapat, maceració amb pells durant 24 hores i premsat; fermentació espontània amb llevats autòctons en dipòsits d'acer inoxidable i posterior criança sobre les seves mares durant 4 mesos. Embotellat sense filtrar ni clarificar.

Mínima intervenció i màxima atenció, respecte, per l'origen i per les energies, neteja energètica, geometria sagrada i vibracions sonores que cerquen l'harmonia de tots els elements.

Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i brillant.

En nas d'inici hi trobam una barreja de notes cítriques i florals amb un rerefons de talc i pols de tocador, en un segon pla hi aparèixen flaires de fruites grogues amb un toc exòtic, albercoc i nispro amb un xic de mango, llavors també sorgeixen aromes d'herba fresca i fonoll.

En boca és fresc, gran equilibri entre cremositat i fluidesa, bona acidesa, un xic xispejant, persistent, et fa salivar i té uns deliciosos amargs finals que et netegen la boca i et conviden a seguir tocant vidre.


https://cosmic.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada