diumenge, 8 de gener del 2023

OLIVIER HORIOT ROSÉ DES RICEYS BARMONT 2017

 

El llinatge Horiot està molt vinculat al cooperativisme i a l'esperit cooperatiu de la zona de Ricey, un poble avui de la Xampanya però amb passat i aires borgonyons, adoració a la pinot noir.
Des de l'any 2000, aquesta família, elabora una gamma única de vins escumosos i vins tranquils que interpreten la diversitat de terrers i reflecteixen a la perfecció el potencial qualitatiu de la zona. 
En totes les etapes de l'acompanyament dels seus vins hi ha una paraula gravada al front: Respecte, per la terra, la flora, la fauna, les dones i els homes, els ceps, els raïms, els llevats...
Envoltada de les 34.000 hectàrees de la tot poderosa AOC Champagne hi ha la AOC Rosé des Riceys, 350 hectàrees, 25 viticultors, 50.000 botelles i una sola varietat, l'adorada pinot noir en color de rosa.
Una elaboració especial, raïms senscers de pinot noir lleugerament trepitjats, gairebé una maceració carbònica completa, la fermentació arrenca amb aquesta maceració que sol durar uns 5-6 dies, els viticultors han d'estar molt a l'agüait ja que hi ha un moment clau, el seu secret és interrompre la maceració exactament en aquell moment en què apareix el típic i inconfundible "gust a arròs" de les groselles, la menta i la xocolata; si aquesta interrupció no es produeix en el moment exacte, aquest sabor cercat i especial desapareix.

NOTA DE TAST:
Vista: Color vermell cirera de capa mitjana amb el rivet porpra, net i brillant.
Nas: Fruits vermells, maduixa i gerds, magrana amb un toc cítric d'aranja rosa, mineral, xarop medicamentós, terra de garriga i notes fumades, fongs amb un rerefons especiat de pebre blanc, vainilla i canyella.
Boca: Atac franc i mineral, de textura granulosa, potent però elegant, saborós i rodó, harmoniós, vertical i directe, persistent.


https://www.horiot.fr/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada