diumenge, 15 de gener del 2023

ELS BASSOTS 2018

 


Escoda i Sanahuja són dos llinatges i una família, camins que es creuen i s'uneixen per dinamitzar  un projecte comú focalitzat en fer vins naturals d'agricultura ecològica des de la idea de masia, una visió holística que no només contempla vinyes i cellers sinó que inclou molts altres aspectes: minifundi amb diversitat de cultius, animals, un restaurant... energia cilíndrica, economia domèstica, un model que hauria de ser la nostra bandera.

Tot conflueix a la vinya, vins naturals amb raïm d'agricultura biodinàmica, culte a la fruita, vinificació de mínima intervenció i màxima atenció, llevats natius i acompanyament, escolta i mediació; tot amb passió.

Els Bassots, chenin blanc, desrapat total, maceració de dues setmanes, ens posam davant un brisat, tendrem tannicitat, fermentació alcohòlica amb llevats autòctons, quinze mesos reposant dins bota de roure francès; embotellat sense filtrar, ni clarificar, ni estabilitzar, sense sulfurós afegit, suc de raïm fermentat i respectat.

Color groc daurat amb el rivet verdós, un xic tèrbol, net i brillant.

En nas d'inici hi trobam notes de de medicament, cera d'abella i flors seques, a mesura que es va obrint va sortin la fruita groga i cítrica, albercoc, nispro, poma verda, taronja mandarina i aranja; rerefons terrós i salí, mineral.

En boca té una entrada fresca i amable, enganxós i voluminós, glicèric i vellutat, bona acidesa, amb un final lleugerament amarg deliciós, certa sensació tànnica que li dona estructura, amplitud i persistència; un vi amb tensió, abundant i ric.


https://celler-escodasanahuja.com/ca/wine-culture


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada