diumenge, 5 de febrer del 2023

COCCINELLA 2018


L'amor per la mar i la navegació van portar a Alberto Nanclares al Salnés, poc a poc es va deixar atrapar per la vitivinicultura de pèrgoles, de parres i l'albariño. 5 hectàrees a Rías Baixas on hi dominen els sòls arenesos i en menor mesura els argilosos amb energia granítica. El creixement del projecte ha anat associat a la jove enòloga Silvia Prieto, la filosofia és la de mínima intervenció i l'obsessió per preservar el caràcter de cada vinya, l'intent de transmetre de forma sincera el terrer i el clima de les vinyes, i per què no, com són n'Alberto i na Silvia.
Pel que fa a Coccinella 2018 s'ha de dir que surt de la "Finca Inxertal" situada en la parròquia de Sisán del concello de Meaño amb ceps centenaris. Pel que fa a la verema comença amb una acurada selecció manual dels raïms a la vinya, es trasllada el raïm al celler amb caixes de 15 quilograms, es premsa el raïm sencer amb una premsa pneumàtica a baixa pressió, la fermentació alcohòlica amb els seus propis llevats, sense desfangar, a temperatura controlada i sense addicció de cap tipus de producte excepte sulfurós en bota de roure francès usada (2010) de 400L. (toneleria Boutes). Bastonejament setmanal durant 3 mesos i criança sobre les seves mares 11 mesos fins al seu embotellat. Embotellat sense estabilització tartàrica per fred, sense clarificar, filtrat de sense agressivitat i sulfurós en dosis moderades.
Embotellat: dia 21 agost 2019 (dia fruit-lluna minvant). Producció: 504 botelles.
Color groc llimona amb el rivet verdós, net i brillant.
En nas és de caràcter vegetal i cítric, herba acabada de tallar, fonoll i llima; fruites grogues i blanques àcides, pera llimonera i poma verda, rerefons mineral i floral, pols de tocador, guix, amb un final tímidament amb tocs d'hidrocarburs.
En boca té una entrada molt fresca i directe, molt bona acidesa acompanyada d'uns meravellosos amargs, ric i perfumat, persistent i deliciós.

 

http://www.nanclaresyprieto.es/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada