dissabte, 29 de setembre del 2012

VINIFICACIÓ ROSAT 2012


Aventura vitivitícola 2012. Primera mostra del raïm sirà amb valors de 23º BRIX, 12 grau alcohòlic en refractòmetre, 3,76 PH; data: 30-08-2012.
El dia de la verema el nostre sirà mostra 12 graus d'alcohol en mostímetre (13 en refractòmetre) i 3,97 PH.
Veremam dia 8 de setembre, capolam el vi, aquí el podeu anar veient, el deixam dins el cub amb 6 garrafes d'aigua de 5 litres congelades per refredar-lo. El deixam 4 hores "macerant". Després premsam i el posam dins el dipòsit de fermentació, sulfitam a raó de 7,5-8 grams de metabisulfit per 100 litres; aproximadament hi haurà uns 75 litres de vi i per tant hem aportat 6 grams de metabisulfit.
L'any passat vam premsar directament i ens va quedar un color de pel de ceba preciós però un xic curt de sabors, aquesta any cercam una mica més de sabor però crec que amb les 4 hores de maceració amb els grans haurem guanyat color però crec que encara quedarà un coloret bastant bonic. Ja ho veurem!!!!!
Quan el tenim dins el depòsit el refredam, el tendrem dos dies a 10 graus aturat degut al sulfit i intentant gràcies a la frescor conservar aromes i aconseguir un color el més brillant possible.
Passats aquests dos dies de "maceració" sembram les llevadures. Deixam uns litres de most per utilitzar-lo per sembrar les llevadures. Les sembram el dia 10 d'agost. Arranca a la perfecció i va fent la seva tasca, finalment acaba el dia 18 de setembre i crec que sense sucres residuals.
Trascolam i deixam el vi dins depòsits de vidre esperant que es vagi filtrant de forma natural, aquest any esperarem 2 mesos a filtrar el vi, procurarem triar la data segons el calendari biodinàmic i que la lluna estigui en una posició adient. S'ha de dir que vam afegir 1,5 grams més de metabisulfit (2,5 per hectolitre) per protegir el vi. Al final van sortir 80 litres de vi rosat 2012.
Dia 23 d'octubre, un mes i escaig després d'haver-lo deixat reposant, el tramelsam per iniciar el procés de neteja. El catam i la veritat és que quedam al.lucinats, un xic més de color que l'any passat però més estructurat, fruitós... pur xarop "pectox". Aquí podeu observar el coloret...

Dia 11 de novembre tramelsam un 2 barrals de 16 litres que ens quedaven...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada