dissabte, 29 de setembre del 2012
VINIFICACIÓ NEGRE SIRÀ 2012
Aventura vitivitícola 2012. Primera mostra del raïm sirà amb valors de 23º BRIX, 12 grau alcohòlic en refractòmetre, 3,76 PH; data: 30-08-2012.
El dia de la verema el nostre sirà mostra 12 graus d'alcohol en mostímetre (13 en refractòmetre) i 3,97 PH.
Veremam dia 8 de setembre, capolam el vi, el deixam dins el cub amb 6 garrafes d'aigua de 5 litres congelades per refredar-lo. El deixam 4 hores "macerant".
Extreim el most i els grans capolats i ho posam dins el depòsit de fermentació, al final hi haurà uns 120 litres de mescla, sulfitam a raó de 10 grams de metabisulfit per hectòlitre, una dosi elevadeta ja que no sulfitarem fins que hagi fet la malolàctica (si és que la fa) i pot passar bastant de temps. Deixarem la mescla 2 dies en "maceració" a una temperatura controlada de 25ºC.
Dia 10 de setembre sembram les llevadures després de preparar la mescla amb un poc de most que havíem guardat sense sulfitar. Arranca la fermentació sense problemes, enfonsam el capell de pells que es va formant, 3-4 cops al dia.
Dia 18 de setembre, acaba la fermentació alcohòlica, premsam i posam el vi dins depòsits de vidre, ens surten uns 80 litres de vi que guardam per mesclar amb un altre i fer una bóta per criança.
Dia 28 de setembre acaba la fermentació de l'altre vi fet a base de la varietat "callet", ho mesclam tot dins una bóta de 225 litres, un 25% de sirà i un 75% de callet. Aquí hi ha una imatge de com extreim el sirà del depòsit de vidre i finalment la bóta: RETRUC 2012.
AUTÈNTIC VI DE GARATGE...
Primera tramelsada dia 11 de novembre...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada