diumenge, 30 de setembre del 2012

MANTENIMENT I POSADA A PUNT D'UNA BÓTA

Ens han deixat un bóta i ha estat un cert temps sense estar plena de vi, ens han dit que hem de fer el següent per posar-la a punt. En primer lloc la posam dreta i omplim l'extrem amb un dit i mig d'aigua, observan que en va xuclant. Una setmana abans d'utilitzar-la hi cremam un fósfor (sofre) i la diexam tapada un dia. L'endemà treim el fósfor que hem deixat penjat amb un filferro doblegat i enganxat amb el tap perquè no ens caigui, s'ha de dir que penjarem el fósfor a mitjan barrica. Tot seguit omplim la bóta d'aigua el màxim de calenta possible i la feim rodar. La buidam i la diexam eixugar dos dies. Llavors hi cremam un altre fósfor i ho deixam tapat un dia. Llavors la rebetjam amb 50 litres d'aigua molt calenta, ho rebetjam bé i ho tornam deixar un dia eixugant. Ara ja està a punt per ser utilitzada!!!!! S'ha de dir que segurament la tendrem 5-6 mesos sense utilitzar entre la vinificació d'aquest any i la següent, hem de demanar com fer-ho per mantenir-la ja que diuen que és molt millor mantenir-la sempre plena de vi però no serà possible; en principi ens han dit que l'hem de deixar amb uns 50 litres d'aigua i donar-li un quart de volta cada setmana, al final quan arribam al tap la buidam, la deixam un dia que s'eixugui i la tornam reomplir amb 50 litres més, però ho hem d'investigar!!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada