diumenge, 28 de maig del 2023

TOLO DO XISTO 2018


Fulls i llenques de pissarra dibuixen el trispol obscur d'on neixen aquests ceps de mencía vells, ratlles de guix marró i verd pintades per viticultors heròics de la Ribeira Sacra, una lluita contra la natura per generar un paisatge màgic a la gargamella del riu Sil; un viatge per l'Atlàntic.

Andrea Obenza y Coca i Fitó ensamblen aquest vi amb nom de sonat, Tolo Do Xisto, Loco de la Pissarra; amor i esforç per la terra amb un punt de locura. La pissarra és poderosa i intensa, maduresa, potència i expressivitat i la controvèrsia que genera la paraula mineralitat. En boca, els vins de pissarra tenen una textura explosiva, són vins concentrats, corpulents i profunds: la pissarra és enèrgica.

Color vermell cirera amb el rivet color porpra, net i molt brillant.

En nas és intens, hi sobresurten les notes de fruita negra i vermella molt madura, flaires balsàmics d'eucaliptus amb un toc de tabac ros, regalèssia i caramel; aromes vegetals mesclats amb aromes docencs de gelatina de flors liles amb un rerefons de cuir i animal.

En boca té una entrada energètica i impactant, es va mesurant però deixa empremta al paladar, bona acidesa i una deliciosa sensació d'amargor que es focalitza al fons del paladar, finalment viatja cap a la punta de la boca martellejant la punta de la llengua i picant als llavis.


http://es.cocaifito.cat/tolo-do-xisto/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada