diumenge, 4 de juny del 2023

SAUVIGNON VOM OPOK 2017

 

Terra de vins: Weinland Österreich, Steiermark (Àustria). De la mà de Maria i Sepp Muster neix aquest vi blanc "natural", ecològic i biodinàmic elaborat amb la varietat sauvignon blanc. Ceps plantats al terrer local anomenat “opok”, sòls de terra calcària i amb textura entre llimosa i argilosa. Certificació Demeter des del 2003; Deméter: la deessa grega de l'agricultura.

Maria i Sepp intenten trobar les seves respostes a l'horitzó que els transporta a la reducció a l'essencial: "Menys és més". L'aparent incertesa d'ometre en comptes d'afegir, un acompanyament suau enlloc d'una intervenció excessiva: aquests són els ingredients amb els quals aconsegueixen aquest grau de maduresa i harmonia que fa destacar els components naturals de sabor i aroma dels seus vins.  

Raïms desrapatats i fermentats en bótes de fusta ovalades de 2.400 litres amb llevats autòctons. El vi està lleugerament sulfitat després de la primera tramelsada, després està al voltant de 10 mesos dins dipòsits d'acer inoxidable per finalment passar altres 20 mesos envellint en bocois de fusta de 1.200 i 2.400 litres. S'embotella sense clarificar, sense filtrar i sense afegir sulfits.

Color groc pàl·lid amb el rivet d'or blanc, net i brillant.

En nas és de perfil cítric, llimona i aranja es combinen amb notes de flor de sauc; després d'aquestes notes franques n'apareixen d'altres que li aporten complexitat: poma verda, pera llimonera, herbes silvestres fresques amb un toc terrós, rerefons oriental de salsa de peix vietnamita.

En boca té una entrada fresca i saborosa, marcada acidesa combinada amb una lleugera amargor, xispejant i un xic picant, salí i mineral, el final es concentra pessigollejant la punta dels llavis.


https://www.weingutmuster.com/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada