diumenge, 18 de juny del 2023

MARKUS MOLITOR EINSTERN PINOT NOIR 2017

 


La identitat de Markus Molitor i el seu celler parteix d'una màxima: "Inflexible. minuciós, treball manual a la vinya i al celler, i respecte pel raïm i el vi"; enginyeria i precisió, litúrgia indoeuropea, ocells migrants de les selves germàniques.

Negres dimonis enterrats en forma de llenques de pedra obscura, flames d'atmosfèrica pressió soterrada, arrels enginyoses que obren escletxes trencant la fràgil i alhora poderosa pissarra; la maduresa, l'energia i la profunditat del metamorfisme líquid del Mosel·la.

De l'infern pissarrós al cel grisós, la reina pinot noir, la merla embriagadora, spätburgunder; selecció exhaustiva, nivell màxim de maduració a la vinya, gra a gra, mà a mà, senyals digitals marquen el destí final de cada raïm i l'ànima d'aquest vi; justa la fusta!

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana-baixa, net i molt brillant.

Ens nas està completament posseït per un esperit de fruita vermella cruixent, maduixetes silvestres i gerds, té una gran presència de deliciosos balsàmics en forma de laca d'ungles vermelles com el caramel que vesteix les pomes ensucrades; rerefons de fongs i terra de garriga mullada amb un punt especiat de clau d'olor, records finals de metàl·lica sang ferida. 

En boca té una entrada molt fresca i delicada, molt bona acidesa acompanyada de certa amargor que ataca el fons del paladar i els costats de la boca, acaba enfilant-se a la punta de la llengua, delicat però amb certa intensitat, sucós i vibrant, tannins polits que ara estan vellutats, amb cert nervi però agradables com el tacte de la pell d'un melicotó de vinya.


https://www.markusmolitor.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada