dissabte, 8 de juliol del 2023

JUSTINO'S PROJECTS OLD RESERVE DRY CONTUBERNIO MADEIRA WINE

 


Justino's Projects Old Reserve Dry Contubernio Madeira Wine és un vi fortificat de les varietats sercial i terrantez; és una selecció especial creada per Juan Ferreira i Nuno Duarte per a Contubernio. Armando Guerra de la Taberna Der Guerrita va fer l'encàrrec amb la premisa de mostrar un Madeira de tall sec.

Madeira és l'etern equilibri entre tradició i innovació, amb aquest vi Justino's mostra tota la diversitat que un vi de Madeira pot presentar, per la qual cosa és considerat un vi únic i inimitable; aparador d'una marca amb història, amb passió, amb ànima i molt de cor.

Com a vi generós és encapçalat, la fermentació s'atura al cap d'uns 8 dies afegint alcohol vínic quedan sucre residual, en aquest cas 61 grams per litre . Es deixa envellir mitjançant el sistema tradicional Canteiro en botes de roure francès i americà de diferents mides durant 10 anys. El que crida més l'atenció d'aquest sistema de criança és el joc amb les temperatures, els vins s'exposen els primers anys a temperatures elevades per així accelerar la seva evolució i reproduir les característiques que sorgien quan aquests vins travessaven l'equador de camí al continent americà.

Elixir de guindes capaç d'allargar la vida, líquid espirituós que prové de vinyes plantades en sòls volcànics de basalt, aquest confereix als vins complexitat, profunditat i singularitat. Ceps penjats en petites terrasses generen un paisatge únic on l'home i la natura s'han integrat, només l'ésser humà té aquesta capacitat.

Color ambre amb el rivet de coure, dens, net i molt brillant.

En nas és molt aromàtic, fruites blanques i grogues madures, nispro confitat i albercoc sec, rerefons cítric de pell de taronja. En un segon pla aparèixen unes delicioses notes d'ebenisteria, caramel de mel i fruits secs com l'avellana juntament amb flaires perfumats de flors blanques de tarongina.

En boca té una entrada fresca i densa, glicèric i llèpol però amb un gran equilibri de frescor gràcies a una bona acidesa i a una lleugera amargor. Salí i llarg, el seu caràcter amarg es focalitza amb intensitat al fons del paladar i la mineralitat es mostra amb unes divertides pessigolles a la punta de la llengua.


http://www.justinosmadeira.com/pages.php?page_id=156

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada