diumenge, 9 de juliol del 2023

RAÚL MORENO CONTUBERNIO 2022

 

La història de Raúl Moreno Yagüe és la història d'un rodamón, un personatge escàpol amb el retorn al cap. Amb fesomia d'adolescent emigra a la ciutat del double decker on treballa al món de la restauració i es va enfocant cap a l'univers del vi. Aprofitant l'anglofonia es mou cap als Estats Units per finalment recaure a Austràlia, on alterna diversos treballs mentre estudia dues carreres universitàries: Viticultura a la Charles Sturt University, Waga Waga de Nova Gal·les del Sud, i després Ciències del Vi i Enologia a The Melbourne University, on a causa de les seves notes i coneixement, aconsegueix poc més tard en aquesta mateixa facultat una plaça de professor d'anàlisi sensorial. 

Anys després torna a sortir de la seva zona de confort i finalment abandona Melbourne amb la seva família, amb la intenció d'iniciar un nou projecte a Xerès; després d'algun que altre sotrac no altera el seu camí i aconsegueix dominar de forma conscient algunes parcel·les al marc, el seu talent li permet rompre esquemes amb el Xerès clàssic i connectar-se amb un terrer blanquinós que marca la zona més enllà dels estils i els elaboradors.

Ferit per la llampada de l'albariza i tacat pel guix del "Pago de Miraflores", en Raúl dissenya sense complexos aquest vi, empès per n'Armando Guerra i el Club Contubernio i acompanyat per la "listán blanca" i la portuguesa "arinto"; vora la mar de Lusitània, un dia, es veien els gegantins turons d'Andalusia.

Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.

En nas és molt net i elegant, aromes de fruita blanca i de tall cítric, pera llimonera, gínjol i aranja; rerefons de talc, guix i pols de tocador.

En boca té una entrada molt fresca i delicada, excel·lent acidesa acompanyada d'una deliciosa amargor, vinositat fructífera, estreny el paladar i l'afila per acabar amb una explosió de xispes minerals i salines.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada