diumenge, 9 de juliol del 2023

MANZANILLA BARBADILLO EN RAMA NAVE TRINIDAD

 


La història de Bodegas Barbadillo comença al segle XIX, quan Benigno Barbadillo i Ortigüela, juntament amb el seu cosí Manuel López Barbadillo, s'instal·len a Sanlúcar de Barrameda procedents de Mèxic on Benigno va aconseguir fer fortuna. El 1821 adquireixen el seu primer celler, anomenat “El Toro”, paradigma de l'arquitectura andalusa i testimoni dels orígens de Cellers Barbadillo.

El Celler "El Toro" va ser propietat de l'arquebisbat abans de passar a mans privades després de la desamortització de Mendizábal, és un dels pocs cellers de forma quadrada que es conserven actualment. L'edifici està estructurat al voltant d'un pati andalús que dona accés als quatre "cascos" del celler,  d'arquitectura barroca, amb sostres a dues aigües de maó i fusta, sòls de rajola de test i arcs ogivals. Nave Trinitat és una de les 4 naus de la Bodega "El Toro". 

Si vols deixar-te portar en un viatge iniciàtic a la criança biològica, Nave Trinidad és la via, és una porta d'entrada amable i divertida a aquests tipus de vins.

Color groc palla amb el rivet verdós, net i molt brillant.

En nas és molt intens i perfumat, hi predominen les aromes de poma verda, fruits secs i notes florals, lleugeres notes de glutamat, guix i herbes de tocador.

L'entrada en boca és fresca, el pas es sec i marcat per la salinitat que es nota a la punta de la boca i sobretot la llengua; és un vi molt saborós però molt ben equilibrat, elegant i delicat, marcat per la finura.


https://www.barbadillo.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada