diumenge, 11 de juny del 2023

SAVAGNIN LES MOLATES 2016

sur-Revermont 

Al poblat gal de Sainte-Agnès ens trobem el Domaine des Marnes Blanches, el celler  és la il·lusió quimèrica d'una jovençal, enamorada i brolladora, parella d'enòlegs, en Géraud i na Pauline Frémont. El projecte es va iniciar el 2006 amb 10 hectàrees de vinyes ubicades a Sud Revermont, certificació ecològica, mínima intervenció, expressió del terrer i la natura com a guia; consciència, puresa i precisió.
Les cúpules vitininícoles francòfones, farcides d'enveja, van fer acallar de forma aspre i aparentment pacífica el brugit del Jura. Una regió pionera, la primera cooperativa, el primer empelt damunt peu americà, primeres reglamentacions per protegir la qualitat, la primera AOC de França va ser Arbois el 15 de maig de 1936, la seva vinculació amb Louis Pasteur... Ara, els vins del Jura bramulen i reneixen altre cop, els somnis caiguts sense pecat sempre tornen florir.
Petita i allunyada, l'enigmàtica regió del Jura està marcada per la oxidació i el vel de flor, aquests vins són anomenats «type», «tradition», «non ouillé» o «sans ouillage». Però el misteri i la fantasia de la comarca no s'acaba aquí, els vins «ouillé» o «floraux» són els vins sense influència de la flor ni la oxidació; per no parlar dels seus cremants, vins de palla ni els icònics vins grocs de Chateau Chalon.
La savagnin és una casta de raïm blanc, és la insignia reial de la contrada, la matèria primera, actriu principal i potent de vins naturals, vins que mai defalleixen ni moren, el seu paper evoluciona dins cada obra teatral líquida; llarga guarda als vins rossos.
Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i brillant.
En nas, d'inici floreixen unes presents notes d'ametlla amarga, en un segon pla apareixen flaires cítrics i de fruites grogues i blanques, aranja, nísper, poma verda i pera llimonera amb un rerefons exòtic auster de litxi; de forma més dèbil hi trobam aromes d'herbes seques, camamilla, pols de tocador i talc.
En boca és fresc i àcid, tot i que té un punt llépol, delicat i elegant però amb un permanència destacable, mineralitat i salinitat en són el tret més destacables ja que centra la seva presència a la punta de la llengua; picant i juganer, no deixa de fer-te salivar.

NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada