diumenge, 28 de maig del 2023

WEINRIEDER RIESLING KUGLER 2014

 


La gran dama nórdica creix sota l'abric d'un freixe perenne, Yggdrasil, l'arbre de la vida, les seves arrels i branques mantenen units els diferents móns de l'Europa occidental freda. Austria, el regne oriental germànic, les dames solien dur un falcó al braç, la riesling porta una àguila imperial.
Weinrieder és un llinatge ubicat a Weinviertel, al quadrant del vi de la Baixa Austria; vi al quadrat. Microclima equilibrat que neix de sòls de llim argilós, al celler s'acompanya als raïm per elaborar vins vibrants, amb força i caràcter, vins amb emoció.
Color groc pàl·lid amb el rivet verdós, net i brillant.
En nas es mesclen notes de fruita i flors, perfumat i delicat, flors blanques barrejades amb melicotó blanc, meló pell de calàpot, albercoc "Rojo Carlet" amb un rerefons de poma verda; un punt cítric de llimona i aranja. El fil conductor és la mineralitat, pols de tocador, calç, pedra de riu, salí i amb un toc de mel.
En boca té una entrada agradable, un xic dolcenca que contrasta tot d'una amb una important acidesa, concentrat i glicèric, un xic amarg que es concentra d'inici al fons del paladar i que va derivant cap a un picant juganer que s'ubica finalment a la punta de la llengua.


https://weinrieder.at/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada