diumenge, 21 de maig del 2023

MANZANILLA PASADA EN RAMA PASTORA (SACA 2023)

 


Una nova però vella "Manzanilla", una prova de l'existència d'elixirs que són espectadors del temps de l'avior, habitants de llars sagrades, temps antics que es converteixen en tradició, presents del Barbadillo mitològic. Pastora és un "Manzanilla Pasada" que ve del sistema de solera "Solear" però té dos anys més de criança, això permet desenvolupar un major xassís, més profunditat i un caràcter de la "flor" superior.

La marca "Pastora" es pensa que és la marca més antiga de "Manzanilla" que existeix, sembla que es remunta a la primera venuda per Barbadillo, poc després de la seva fundació al 1821. L'any 2015 la família va decidir que era el moment per reviure aquesta marca elaborant un vi amb la vocació de ser molt similar a un estil  molt popular al segle  XIX, la "Manzanilla Pasada En Rama", es troben a faltar a faltar els bevedors antics.

Moltes de "Manzanillas Pasadas" han entrat ja dins una fase oxidativa, aquest no és el cas, aquesta és l'expressió màxima de la criança biològica, duita a l'extrem però embotellada baix l'impacte de la flor sense deixar espai a l'oxigen corrosiu que afecta al pulmó del vel.

Color groc daurat amb rivet d'or blanc, net i molt brillant.

En nas és elegant, complexe i amb molt personalitat, flaires de llevadures i glutamat, pasta de miso, fruits secs amb tocs de pell de taronja i camamilla; un rerefons de poma verda i api.

En boca és una font de sabor, la raó per la qual els animals ens deleitam menjant i bevent, l'existència de Sanlúcar de Barrameda bé justifica robar al deure de beure. Tornam a tenir elegància no privada de potència, impactant, pura salinitat dotada d'una màxima salinitat, deliciosa amargor, mineralitat que es sent a la punta de la llengua.




https://www.barbadillo.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada