dimarts, 2 de maig del 2023

JAN 2017

 


En Jordi Esteve és un exòtic bolet foraster que va comparèixer a l'Empordà, bavós nouvingut a Rabós. En Jordi va construir la seva acròpolis allà per poder observar, pensar, fer, muntar, gaudir, caminar, podar, conèixer, tornar, obrir, vendre, veure, córrer, agafar, fermentar, canviar, desbrossar,  lluitar, aprendre, collir, cuinar, descobrir, recuperar, escoltar...

Tots els vins són elaborats amb raïm de vinya ecològica de la vila i vida de Rabós d'Empordà, al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera. Terreny pissarrós. Raïm de plantes centenàries. Llevats salvatges. Criteris de mínima intervenció.

La carinyena és una varietat valenta, negra, contundent i ensucrada, dona vins obscurs, astringents i amb un toc herbaci, són vins introvertits i silenciosos, no t'ho donen tot d'entrada, s'allunyen de l'obvietat, no són fàcils d'entendre, necessiten ser escoltats, no són immediats, no van en consonància a la societat actual, són pels pacients que no es deixen enlluernar, són vins i persones de mirada secreta, de mica en mica els vas descobrint.

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana-alta, net i brillant.

En nas és molt intens, explosió de fruita vermella i sobre tot negre assaonada, de tall dolcenc, pruna madura i cirera picota; té un rerefons terrós i herbaci, un xic sanguinós, hemoglobínic.

En boca té una entrada opulenta i dolcenca, un punt deliciosament amarg que s'ubica al fons del paladar, bona acidesa als laterals amb un final lleugerament picant a la punta de la llengua; un poc rústic, tannins presents però gens agressius, saborós i carnós.


https://rimemporda.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada