diumenge, 7 de maig del 2023

MIGAN 2017

Envínate, prestigi i popularitat, un quartet sòlid i dinàmic que fa vins d'alta demanda, vins que reten culte als viticultors de la Vall de l'Orotava; vins atlàntics de vinyes amb les trunyelles amollades.

L'ancestral enginy pagès, localitzat a la vall, plantà en peu franc i va dissenyar un curiós i adaptat sistema de conducció i poda anomenat "cordón trenzado", una altra història de l'ésser humà construint paisatge integrat a un territori i afegint valor patrimonial cultural, pura artesania; la no arribada del maleït insecte fil·loxèric n'afavorí la conservació, l'aïllament, custòdia de sòls i tresors.

"El Pago de Higa", "Migan", "La Perdoma", història de l'evolució d'un nom, la d'un nucli urbà guardià de vinyes, un poble vinyòvol. "Tío Luís", "La Habanera", "San Antonio", terna de parcel·les, cada una d'elles juga a una vinificació diferent, peculiar divertiment adaptat a cada col·lectiu de sarment.

Color vermell robí amb reflexos porpra, de capa mitjana-baixa, net i molt brillant.

En nas hi trobam les singulars notes reductives de pólvora dels vins volcànics, alguns en diuen mineralitat, d'altres qüestions d'estil, jo en dic distintiu atractiu. Té un rerefons de fruita vermella on hi destaca la magrana i la cirera, un punt de codonyat i de taronja sanguina, flors seques amb un punt especiat de pebre rosa.

En boca és molt fresc, té una entrada suau i delicada però té presència en boca, fet que sobta tenint en compte la seva aparença fràgil, bona acidesa, lleugerament amarg amb un final picant a la punta de la llengua.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada