diumenge, 9 d’abril del 2023

VARA Y PULGAR 2018

 

Vara y pulgar, un tipus de poda de respecte tradicional de Xerès, els talls de poda estan pensats per establir als braços les anomenades curses "de verd" i "de sec" per facilitar la circulació de la saba i afavorir el desenvolupament i l'edat del cep. La  cursa de sec es correspon amb la sèrie de talls que cada any s'efectuen a la poda, mentre que la de verds és la zona sense cicatrius d'aquests talls, fet que facilita la circulació de la saba.
Tintilla de Rota, un raïm negre que es troba específicament a la província de Cadis. El seu cultiu s'ha mantingut residual a les poques i petites vinyes de la localitat de Rota. Aquesta varietat està aconseguint novament protagonisme en l'elaboració de grans vins negres en la denominació VT Cadis. Ara com ara la producció de la Tintilla és molt petita. Alguns experts asseguren que es tracta de la mateixa varietat que la Graciano de la Rioja i la Parralata de Somontano.
Els raïms s'encuben en dipòsits de ciment i en dipòsits d'acer inoxidable. Allà van macerar i fermentar durant 28 dies amb enfonsament de capell diaris i alguns remuntats. Després es premsa i passa a fer una criança de 20 mesos, primer passa a dipòsits de ciment de 1.000 litres i a una tina de fusta de 4.000 litres on roman 12 mesos. Després d'aquesta estada passa a bótes de roure francès de tercer i quart ús durant on queda 8 mesos.
Vista: Color vermell robí amb el rivet porpra, net i brillant.
Nas: Molt perfumat, hi dominen els aromes de fruites negres amb flaires fumats i minerals, flors liles, violetes confitades amb un toc d'herbes aromàtiques i espècies.
Boca: Sucosa i concentrada, és molt llarg, tanins suaus i polits però presents, potent i lleugerament amarg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada