dijous, 27 d’abril del 2023

FINO I THINK EN RAMA ("SACA" D'OCTUBRE DE 2022)

 

L'Equip Navazos és una realitat existent des del 2005, fonamentada en soleres antigues i en el somni de recuperar un Xerès car, qui diu Xerès diu l'univers de vins tradicionals d'Andalusia; tot passa per ser únics, edicions limitades i botes singularment extraordinàries.

I Thik era una línia de Navazos reservada per importadors forans, sempre havia estat en format "Manzanilla", aquesta és la primera proposta baix l'etiqueta de "Fino". Aquest Fino I Think "En Rama" és una selecció especial de tretze botes de Pérez Barquero per a Contubernio, embotellat amb un lleu filtrat i 7 anys de criança.

Pérez Barquero és un col·laborador recurrent de Navazos i també de Contubernio, Pérez Barquero està baix el para-sol de Montilla-Moriles i sota la bandera vitivinícola de Córdova. PX, 3000 hores anuals del pal de l'or, càlid, sec, calcari, raïm ensucrat que no necessita encapçalar, Arnau de Vilanova sense fortalesa, gerres de test i la màgia del vel de flor, llevats alterats capgiren l'ordre natural del most fermentat, el sòl convertit en sòtil, criaderes i soleres enfosquides, decorats de teranyines... Natura, saber fer i temps de repòs fan la resta, fan màgia.

Color groc daurat amb rivet de coure, net i brillant.

En nas hi destaquen les notes iodades i de glutamat, dau de brou de verdures amb un toc de soja, laca d'ungles amb un rerefons de fruits secs.

En boca té una entrada contundent però elegant, glicèric i poderós, sec i lleugerament amarg; s'ubica primer al fons de la boca, a poc a poc va vibrant cap a la punta de la llengua on acaba amb un lleuger pessigolleig envoltat per humitat salival. 


https://www.perezbarquero.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada