diumenge, 9 d’abril del 2023

GIRÓ ROS GALMÉS I FERRER 2021

 

Aquest celler ubicat a Petra, just al cor de l'illa, sempre associat a la figura de Juníper Serra i aquest a l'estat de Califòrnia. Aquest és el poble on la família Galmés i Ferrer va començar amb l'elaboració i distribució de vins als anys 30 del segle passat obtenint permís per al maneig de raïm i distribució de vins; aquests llinatges a Mallorca sempre han estat vinculats al vi de misa, gloriós i plaent elixir reservat només per aquells esperits angelicals i plens d'un virtuosisme excel·lent.

L'actual cap visible és el conegut Arnau Galmés Ferrer, a banda d'assessorar altres cellers de Mallorca desenvolupa la seva part més personal dins el marc del projecte familiar, segueix amb la línia tradicional del celler però també ha tret al mercat una línia de vins d'autor entre els que es troba aquest Giró ros.

Cal recordar que la giró ros és una varietat de raïm local minoritària recuperada, va estar a punt de desaparèixer però es va poder salvar i actualment té un gran potencial, hi ha vitivinicultors que la defineixen com la "chardonnay" mallorquina; jo només puc dir: " Tant m'és pansa com calop, tant uiada com giró; tant m'és si dius sí com no, tanmateix m'agrades molt".

A casa tenim giró ros  i giró blanc, tenim giró de dues castes o ceps que es comporten de diferent forma, tenim alguns ceps amb uns raïms de color grogós però d'altres són grisencs, són un espectacle, amb el primers raigs de sol pareixen precioses conquilles rodones de nacre perlat.

Color groc daurat amb reflexos d'or blanc, net i brillant.

En nas hi destaquen les notes de fruites blanques madures, pera ercolina i poma golden, té un discret puntet balsàmic de menta fresca i herba acabada de tallar, un toc vegetal sec d'herbes aromàtiques mediterrànies, flaires de coco ratllat i brioix acaben de mostrar la seva gran paleta aromàtica.

En boca té una entrada fresca i elegant, a mesura que jugam amb ell dins la boca es va mostrant més corpulent i seriós però sempre dins un perfil delicat, glicèric i envoltant, cremós i afruitat, acidesa moderada però un punt amarg que ajuda a refrescar-lo, un vi seriós amb un punt picant final. 


http://feimvi.wine/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada