dissabte, 22 d’abril del 2023

MACON VILLAGES CHARDONNAY TRENEL BOURGOGNE 2020

La Maison Trénel neix amb una declaració d'intencions ben clara: "Fes bé el que estimes".

Família de marxandos, guerrers, lluitadors i venedors de vins, polissons de bones intencions que amollen ruixats de licors de fruites, entre elles les divines baies de raïm enfiladisses que ens tenen enredats.

Fer bé el que estimes passa per cercar l'autenticitat, en el món del vi, allò que és tangible i intangible és el terrer, l'autenticitat enfanga. La Borgonya envidriada del sud, la modesta germana de la icònica falern d'avui dia, gairebé tothom vol ser borgonyó, lleialtat a la lleugeresa, cada ampolla és una cerimònia honesta de finesa, vins astuts i enginyosos que atreuen als devots de l'atlanticisme continental.

Borgonya i Beaujolais no sempre s'estimen de forma bidireccional, Beaujolais no oblida a Philippe The Bold, Duc de Borgonya al segle XIV, ell fou qui expulsà la gamay en favor de la monogàmica pinot noir, la seva preferida; la chardonnay per gairebé tots és volguda, a excepció de la secta dissident dels ABC: Anything But Chardonnay.

Trénel Mâcon Villages Chardonnay 2020 no va tocar fusta, només ha estat acaronat per llaunes d'acer inoxidable i vidre cilíndric amb espatlles marcades i fons còncau, tot en favor de la fruita. Hi ha anyades malolàctiques, aquesta 2020 ho és, el conjunt d'àcids fou esmorteït debilitant la seva capacitat càustica.

Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant.

En nas és moderadament cítric, la fruita es presenta amb mesura i elegància, seriós que no vol dir avorrit, poma golden i gínjol amb un rerefons de flors blanques delicades; en un altre pla hi trobam fonoll i camamilla macerats en mel d'abella de flor d'ametller.

En boca és fresc i acollidor, polit i rodó, amable i sedós, bona acidesa però sospira per una amarga punxa que li dona quelcom per repicar la gola, un xic golafre i carnós, ple de riquesa perfumada, un xic picant a la punta de la llengua mostrant la seva salinitat calcària. 


https://trenel.fr/
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada