dissabte, 15 d’abril del 2023

MATALIÁN SOCAIRE 2021

 

Quan el món "Winelover" del vi ha encunyat el terme "Socairisme", provinent del vi Socaire, vol dir que Primitivo Collantes ho està fent bé, realment bé.

El terme "Socairisme" es refereix a vins blancs del marc de Xerès, sense flor o en tot cas una lleu influència, solen ser vins d'anyada; amb menys flor però amb tot el calcari.

El celler s'ubica a Chiclana de la Frontera, el celler es conegut popularment com la "Bodega El Gallo"

Matalián Socaire és un híbrid de Viña Matalián, el blanc de sortida del celler, i el famós Socaire neix de la curiositat i la necessitat de Primitivo Collantes d'experimentar. Amb els excedents de tots dos vins va omplir dues botes i va deixar passar el temps.

Viña Matalián no passa per fusta i l'escassa criança que té es deu al procés d'estabilització.

Socaire té criança de 24 mesos en bota i una lleu influència del vel de flor.

La unió de tots dos dóna un blanc anomenat Matalián Socaire 2021 Edició Especial Contubernio.

Color groc daurat amb el rivet color d'or blanc, net i brillant.

En nas hi trobam tímides notes cítriques d'aranja i llimona mesclades amb flaires de fruites blanques com la poma golden i el meló pell de calàpot; hi ha un fil conductor d'aromes de pedra calcària, pols de tocador i guix amb un rerefons d'herbes i flors silvestres seques, perfumat.

En boca és impactant, amb una acidesa molt important potenciada per una lleu amargor, salí i mineral, greixós, et fa salivar, s'ubica primerament al fons del paladar però acaba fent pessigolles a la punta de la llengua com a bon vi de terrer farcit de carbonat de calci.


https://bodegaprimitivocollantes.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada