diumenge, 23 d’abril del 2023

ALBERT BICHOT MACON PIERRECLOS 2021


La família del bitxo, de la dama dama, la daina incrustada a l'escut des del 1350, quieta i arrelada a la Borgonya; al 1831 s'encona el celler i comença l'elaboració de la beguda de reis i camperols, democràcia líquida. A partir del 1900 adopta una mirada transatlàntica, la visió d'aquells homes que consideren la pobresa com un pecat.

Borgonya és patrimoni cultural de valor universal excepcional, reconegut per la UNESCO el 4 de juliol de 2015, es van incloure els "climats" de Borgonya a la seva llista de Patrimoni de la Humanitat. Llarga vida a la cultura del terrer i a la gent de bon clim.

L'empremta de la família Bichot marca la Borgonya de nord a sud, el Mâcon i Beaujolais en són la part austral, el costat auster on hi bufa l'àuster, el vent de migjorn portador de mort; Philippe The Bold va intentar apagar la lluentor de la gamay sense èxit, avui dia torna a tenyir de verd els turons del Mâconnais.

Només 27 pobles del Mâconnais poden posar el seu nom al costat de Mâcon, un és Chardonnay, símbol de la simbiosi entre poble i raïm; un altre és Pierreclos d'on surt aquest vi: Albert Bichot Mâcon Pierreclos 2021. El tros més gran de la Borgonya amb el vi com a litúrgia i ritu.

Color vermell cirera de capa mitjana-baixa, rivet color porpra, net i molt brillant.

En nas és un esclat de fruita, maduixa silvestre, cirera i pruna de frare roig, té un rerefons d'espècies com el pebre rosa i el clau d'olor amb un punt d'apotecaria.

En boca és molt fresc i àcid, vi de set i de xibiu,  suau i directe, fluid i amb bona presència, del fons de paladar, salivant-salivant acaba a la punta de la llengua picant. 


http://www.albert-bichot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada