dissabte, 1 d’octubre del 2022

BLANCO MALVAR 2020 JIMÉNEZ-LANDI


La malvar és una casta de raïm blanc de la capital, Madrid i la seva àrea d'influència; el capital i la lluita de castes. Eco, jo seré castís, o massa preguntador; diguem què és això redó, com un cap redoladís (Santandreu, Mort Jud).
Jiménez-Landi, respecte i amor pel camp i els seus fruits. Mentrida, Toledo, avui dia la zona popularment coneguda com: "La Sierra de Gredos". La zona i el celler són coneguts per les garnatxes elegants vestides de granit però, vetatquí, també hi tenim raïm blanc i no només l'albillo real, sembla mentida que no estigui dins la D.O.P, vi de taula sense teulada.
Aquest vi es va elaborar amb una maceració pre-fermentativa de 4 dies a baixa temperatura, pura cordura; com no podia faltar, fermentat amb llevats autòctons, no em toquis els dallons, si ens diuen llevats seleccionats els contestam que estan sonats.
Vi de parcel·la, 650 botelles, biodinàmic, vinyes de més de 70 anys a una altitud de més de 600 metres, sòls arenosos granítics, veremat a mà, fermentació i criança en botes de roure francès, embotellat sense filtrar ni clarificar; esclar.
Color groc palla amb el reflex de coure, net i brillant.
En nas hi predomina inicialment la fruita madura, pera bosc i poma golden al forn, gínjol i codony; tot plegat amb un rerefons cítric de mandarina. Llavors apareixen i desapareixen tot un floret d'aromes diversos: ametlla crua, massapà, llevadura i notes de pastisseria mesclades amb subtils flaires de flor de dama de nit i espècies exòtiques com la cúrcuma.
En boca és madur però amb una bona acidesa que li aporta un plus de frescor juntament amb certa sensació d'amargor. Combina perfectament la textura greixosa amb fluidesa, picant, potent però sense excessos, amb cert equilibri però certament voluminós i corpulent, amb pes i consistència, es mastega de forma persistent, ben present al paladar, exhuberància granítica.

https://jimenezlandi.com/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada