dissabte, 29 d’octubre del 2022

LE DOS D'CHAT 2018

L'afable Fabrice Dodane és tot un referent, tant en la seva tasca com a propietari del Domaine de Saint-Pierre com en la de "négociant". Té formació borgonyona però s'ha instal·lat al teòricament veí pobre, l'enigmàtic Jura . De l'agricultura orgànica s'ha anat propulsant cap al moviment de vi "natural" o com cada un li vulgui dir, a mi m'agrada emprar allò de mínima intervenció amb la máxima formació i informació.
Le Dos D'Chat forma part dels seus vins elaborats com a "négociant", el canvi climàtic afavoreix la maduració del raïm a aquesta fresca zona de muntanyes boscoses però també alimenta les gelades que ataquen el cor dels ceps juràssics; això obliga a molts vitivinicultors a comprar raïm d'altres pagesos, aquest n'és el cas.
Le Dos d'Chat és la línia de vins "Glou-Glou" que mostren la mà particularment hàbil i precisa d'aquest elaborador; la majoria es vinifiquen utilitzant raïms sencers i un ús absolutament mínim de sofre durant el procés d'elaboració del vi.
El retorn del moix, tal vegada per tornar un favor, amb gratitud; tot plegat amb la intenció d'elaborar vins a partir de raïms conreats en harmonia amb la natura, vinificats sense aportacions ni filtracions i sense sulfits.
Color groc daurat amb el rivet d'or blanc, net i brillant.
En nas és molt fruiter i fins i tot amb un punt exòtic, sense oblidar el seu component cítric; pinya, pera llimonera i poma verda amb un rerefons d'aranja. Seguint el fil conductor de la fruita van apareixent flaires de guix, mel, pols de tocador, apunts florals, caramel de gingebre i unes llépoles notes de pastisseria.
En boca té una entrada fresca i una textura greixosa, elegant i seriós però amb un punt divertit en forma de carbònic que li dona xispa, enganxós i deliciós, persistent, un punt mentolat i amarg en sentit positiu, pura precisió amb un final lleugerament picant sobretot focalitzat a la punta de la llengua mostrant la seva salinitat i mineralitat.
Si algú dubte de la precisió i capacitat de gaudi dels vins "naturals" que begui aquest i calli.

NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada