dijous, 6 d’octubre del 2022

KO IN CÔT WE TRUST 2016

 

KO In Côt We Trust, si a Touraine s'encomanen a la côt aquí a Mallorca ens encomanam a la poltrú, una peça grossa de sobrassada del budell gruixat, necessita de curació, assoleix l'excel·lència a principis de la tardor, quan el raïm i les figues estan a la plena i acompanyen les viandes del temps de verema.

El nom de Pierre-Olivier Bonhomme està vinculat als germans Puzelat i al vi natural, ja en solitud ara està instal·lat a la comunitat de Monthou-sur-Bièvre on amb 7 hectàrees de vinya fa tota una paleta de vins cromàtics que intenten capturar la llum i els colors de la zona.

Aquest vi neix d'una parcel·la anomenada "Les Automnes", ceps de la varietat côt, que es com es coneix a la malbec a la zona, de més de 45 anys, aquesta vinya està certificada en agricultura ecològica però a més a més s'hi empren preceptes de la biodinàmica, menys pot ser més.

Aquest vi va ser vinificat amb una inicial maceració carbònica de dues setmanes, llavors el raïm va ser trepitjat i posat a fermentar dins bótes de 500 litres on també es va criar durant 18 mesos, no fa falta dir que els sulfits que conté són el resultat de tot aquest procés d'elaboració i no per addicció.

Color vermell cirera amb el rivet color porpra, net i brillant.

En nas hi trobam fruita negre i vermella, la lluna, la pruna i el sol matiner, la pruna de sang i la cirera blanca; fruites de tardor com la magrana i el codony amb un rerefons cítric de taronja sanguina, final vegetal i especiat.

Boca sedosa i fresca però amb pes, tannins presents i rugosos com la pell del melicotó, tot i ser vinificat de forma suau la varietat és contundent, té personalitat i la transmet als seus vins encara que hagin estat elaborats amb una visió de finesa; deliciosa amargor com a fil conductor.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada